MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij Attractieverhuur Moonen vinden wij duurzaamheid enorm belangrijk. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staat bij ons centraal. Als grootste attractieverhuurder van de Benelux nemen wij zo ook een duidelijke plek in. Wij houden volop rekening met de invloed van MVO op mens en milieu. Op een groene manier voor onze gemeenschap en aarde zorgen is voor ons van groot belang.
 

Wij verbeteren en sparen onze leefwereld

Er moet in een snel tempo gezocht worden naar betere en duurzame(re) energiebronnen en andere groene alternatieven. Op deze manier houden wij onze aarde leefbaar voor de huidige en toekomstige generaties. Wij doen dit op de verschillende manieren. Echter is MVO een proces en geen eindbestemming. De targets die wij als bedrijf nastreven veranderen per jaar en met elk besluit. Met een actieve houding kijken wij continue hoe wij het effectiefst maatschappelijk verantwoord kunnen ondernemen.

Gebruik van zonnepanelen

Als bedrijf hebben wij ons dak voorzien van 800 (!) zonnepanelen welke een grote impact hebben in de verduurzaming van de planeet. De zon is namelijk een krachtige en schone bron van energie. Onze fossiele brandstoffen zullen helaas in de (nabije) toekomst op raken, maar gelukkig is de zon een onuitputtelijke energiebron. De productie van zonnepanelen is minder slecht voor het milieu dan het gebruik van andere energiebronnen als steenkool en olie. Verder helpen zonnepanelen in het verminderen van de CO2-uitstoot. Op onderstaande foto kunt u een gedeelte van onze zonnepanelen zien. Een van de vele voorbeelden van maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen Attractieverhuur Moonen.

Verhuur van duurzame schaatsbanen

Wij hebben in ons assortiment meer dan 3000 m² aan ‘’groene ’’  schaatsbaanplaten. Deze schaatsbanen zijn 100% duurzaam. Onze ijsbanen gebruiken namelijk geen energie en voor het gebruik zijn geen moeilijke en vervuilende leidingensystemen nodig. Daarnaast zijn de ijsbanen extreem duurzaam. Na productie kunnen onze schaatsplaten jarenlang gebruikt worden. Dit is zowel goed voor het milieu als de portemonnee.

Even enkele voordelen van onze kunststof schaatsbaan op een rij:
  • 100% ECO-vriendelijk
  • Verbruikt geen (!) energie
  • Complex leidingensysteem is niet nodig
  • Geen chemicaliën benodigd
  • Duurzaam

Sponsoring en goede doelen

Per jaar wenden wij een groot bedrag aan goede doelen en verschillende charitatieve evenementen. Wij kiezen hierbij voor initiatieven welke duurzaam zijn voor zowel milieu als mens. Neem als voorbeeld verschillende hardloop- en wielerevenementen en stichtingen als Villa Pardoes, Alpe d’HuZes, Stichting Heartbeat en de Roparun.
 

Maatschappelijk partner van diverse betaald voetbal organisaties

Attractieverhuur Moonen is de maatschappelijk partner van vele grote voetbalclubs Met clubs als Ajax, Feyenoord, PSV,  AZ, FC Utrecht, Willem II, NAC en RKC gaan wij samen de wijk in om kinderen te laten sporten. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om te kunnen bewegen. Zo zijn wij ook erg dankbaar dat Attractieverhuur Moonen deze mogelijkheid kan creëren.

Actueel - MVO - Ocean Clean up

Op 26 oktober 2019 presenteerde Boyan Slat het plan om de belangrijkste bron van het plastic in de oceaan aan te pakken: rivieren. Ocean Clean Up streeft ernaar om voor het einde van 2025 de 1.00 meest vervuilende rivieren aan te pakken. Deze rivieren zijn samen verantwoordelijk voor ongeveer 80% van het plastic in de oceaan.

Wij hebben Boyan en Ocean Clean Up bij de presentatie van het plan geholpen d.m.v. het beschikbaar stellen van duizenden ballenbadballetjes (zie onderstaande video vanaf 6:46, de balletjes zijn zichtbaar vanaf 10:15)

Ocean Clean Up - Attractieverhuur Moonen (Vanaf 6:46)

Ocean Clean Up - Attractieverhuur Moonen (Vanaf 6:46)